V tednu skupnega branja so nas 4. 10. 2024 medse povabili dijaki SŠ Ajdovščina. Skupno prebiranje besedil spodbuja kreativnost, navdihuje, predvsem pa  je odlično orodje povezovanja in ustvarjanja skupnosti.

V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja, so v SŠ Veno Pilon Ajdovščina prvi teden oktobra namenili skupnemu branju. Tako so nas 4. 10. 2024 povabili medse in nas razveselili s prebiranjem različnih literarnih besedil.

Osrednja tema letošnjega Nacionalnega meseca skupnega branja je bilo branje v javnem prostoru. S ciljem druženja ob knjigah in razpravljanja o prebranemu. Branje v javnem prostoru namreč ustvarja edinstvena okolja, ki navdihujejo in ustvarjajo skupnosti. Omogoča dostop do knjig in informacij izven običajnih prostorov branja. Omogoča pogovor in medsebojno učenje ter odpira vrata spoštljivi komunikaciji in medsebojnemu razumevanju. Prispeva k boljši družbi. Da skupno, javno branje daje občutek pripadnosti in razumevanja, je bilo čutiti tudi prvi petek v oktobru, ko so se v eno skupnost povezali dijaki in uporabniki ajdovske enote VDCja.