V torek, 10.9.2024 dopoldan smo se v Vipavi udeležili otvoritvenega dogodka ob Evropskem tednu mobilnosti. Simbolno smo skupaj osvojili prvi kilometer, na stojnici pa smo predstavili tudi naše izdelke.

 Evropski teden mobilnosti je pobuda, ki združuje skupnosti po vsej stari celini in si prizadeva za spodbujanje trajnostnih potovalnih navad in izboljšanje kakovosti življenja vseh prebivalcev. Osrednje sporočilo letošnjega tedna mobilnosti je »Udoben javni prostor – za vse«. V ospredje je izpostavljeno urejanje javnih prostorov, ki so dostopni in prijetni za vse uporabnike ter pomembnost enakovredne rabe javnih površin,  kjer bodo imeli pešci, kolesarji in uporabniki javnega prevoza večjo prednost pred avtomobili.

Pobudi tedna mobilnosti se je pridružila tudi Občina Vipava. Na otvoritvenem dnevu v Vipavi smo se pridružili tudi iz VDCja in simbolno (peš in na vozičkih) osvojili prvi skupni kilometer za še več zdravja. Na dogodku smo se na stojnici predstavili s svojimi izdelki – rednemu programu smo premierno dodali še naše nove izdelke iz sivke.