Že tradicionalno je prvi del septembra rezerviran za naše letovanje na morju. Letos nas je, še posebno v prvi skupini, razvajalo poletno vreme, obe skupini pa sta bili deležni toplega morja, dobre družbe in gostoljubnosti resorta San Simon. 

V Izolskem San Simonu smo že “kot doma”, saj smo tu preživeli že kar nekaj letovanj. Poznamo najlepše kotičke plaže, bar z najboljšo kavo, obvladamo sprehajalne poti in uživamo v domačnosti hotelske depandanse, katere pritličje je ponavadi rezervirano le za nas. Ker se po jutru dan pozna, smo ga začenjali s skupno telovadbo po kateri nam je zajtrk še bolj teknil. Letos smo lahko še prav posebno dolgo uživali v toplem morju in pravih poletnih dnevih.  V drugem terminu, ko se je proti koncu tedna vreme malo sfižilo, pa smo koristili notranji bazen. Vožnje s turističnim vlakcem, se v vseh letih še vedno nismo naveličali in tudi letos sta obe skupini z njim “drveli” po Izolskih ulicah ter si vzeli čas za pijačo in nakupe na pisanih stojnicah. Za piko na i, smo četrtkovo pozno popoldne izkoristili za ogled novega  slovenskega filma v Koprskem kinu.

Petkovo jutro je prineslo slovo od še ene naše dogodivščine in želja, da se po enem letu spet vrnemo, je bila verjetno prisotna čisto pri vseh.