Tudi v letu 2024 sodelujemo v projektu »Calcio sociale«. V sredo, 25. 9. 2024 smo se udeležili prvega srečanja v projektu socialnega nogometa, ki je potekalo v super vzdušju in znamenju sodelovanja, »fair playa«, povezovanja in sprejemanja drugačnosti.

V lanskem letu smo prvič sodelovali v projektu socialnega nogometa »Calcio Sociale«, katerega vodilni partner je bila SŠ Veno Pilon Ajdovščina. Izkušnja je bila nepozabna, zato smo se vabilu in pobudi k sodelovanju tudi v letu 2024 brez pomišljanja odzvali. V projekt se je vključilo 6 uporabnikov VDCja, ki se v mešanih ekipah za žogo »borijo« skupaj z dijaki in učenci drugih organizacij. V projektu sodeluje poleg SŠ Veno Pilon Ajdovščina še Ajdovska Hiša Mladih, Ljudska univerza Ajdovščina (PUMO) ter Vzgojni zavod Planina.

V sredo, 25. 9. 2024 je potekalo prvo srečanje na nogometnem igrišču v Ajdovščini (Športni center Police). Želimo si, da nam bo vreme naklonjeno in se bomo lahko tudi prihodnje srede srečevali na športnem igrišču. Bistvo socialnega nogometa namreč niso samo turnirji, temveč druženje, spoznavanje, premagovanje predsodkov in ovir. Poleg igre nogometa so pomembna sestavina srečanj tudi delavnice, povezane z družbeno odgovornimi vsebinami.